I korthet
- Kull
- 10–15 ägg
- Bestånd
- Cirka 14 000 par (tidigt 2000-tal)
- Utbredning
- Gotland, Öland, lokalt i Syd- och Mellansverige
- Föda
- Växtdelar, ogräsfrön och insekter
- Ungfåglar
- Cirka 80 % av stammen
Källa: Svenska Jägareförbundet, Rapphöna; Svenska Jägareförbundet, Faktablad: Rapphöna. Kontrollerad 29 oktober 2026.