I korthet
- Storlek
- Ungefär som en kaja
- Bestånd
- 64 000 par (2019)
- Kull
- 7–11 ägg
- Revir
- Cirka 20–40 hektar
- Vinterföda
- Knoppar och hängen, särskilt al
Källa: Svenska Jägareförbundet, Järpe; Naturvårdsverket, Naturvårdsverkets förslag på jakttider; Finlands viltcentral (riista.fi), Järpe. Kontrollerad 29 oktober 2026.