I korthet
- Häckande par
- Cirka300 000, ökande
- Ägg
- Cirka5 i en kull per år
- Ruvning
- 17–20 dygn
- Flyttning
- Kortflyttare i norr, annars stannfågel
Källa: Naturvårdsverket, Naturvårdsverkets förslag på ändringar av jakttider (NV-06912-24), avsnitt 4.2.6 Kråka, kaja och skata; Naturhistoriska riksmuseet, Fågelungar – från ägg till utflugna. Kontrollerad 29 oktober 2026.