I korthet
- Häckande par
- Cirka200 000
- Rödlistan
- Livskraftig
- Ägg
- 5–8 i en kull per år
- Ruvning
- 17–18 dygn
Källa: Naturvårdsverket, Naturvårdsverkets förslag på ändringar av jakttider (NV-06912-24), avsnitt 4.2.6 Kråka, kaja och skata; Naturhistoriska riksmuseet, Fågelungar – från ägg till utflugna. Kontrollerad 29 oktober 2026.