I korthet
- Häckande par
- Cirka294 000 (2018)
- Utbredning
- Hela landet utom fjällen och längst i norr
- Ägg
- 5–7, kläcks i maj–juni
- Föda
- Allätare
- Fälls per år
- Omkring 25 000
Källa: BirdLife Sverige och Svensk Fågeltaxering, Lunds universitet, Sveriges fåglar 2020, tabell 1; Svenska Jägareförbundet, Nötskrika. Kontrollerad 29 oktober 2026.