I korthet
- Häckande par
- Cirka48 000 (2018)
- Utbredning
- Främst Skåne och Halland
- Rödlistan 2020
- Livskraftig
- Flyttning
- Flyttfågel längst i nordost
Källa: BirdLife Sverige och Svensk Fågeltaxering, Lunds universitet, Sveriges fåglar 2020, tabell 1; Naturvårdsverket, Naturvårdsverkets förslag på jakttider (NV-08122-18), avsnitt 37 Allmän jakttid, råka. Kontrollerad 29 oktober 2026.