I korthet
- Häckande par
- 41 000 (2019)
- Övervintrar i Sverige
- Cirka 30 000
- Föda
- Betar främst på land
- Flyttar
- Främst i oktober
- Högsta ålder
- 25 år och 9 månader
Källa: Naturvårdsverket, Naturvårdsverkets förslag på jakttider (NV-08122-18); Svenska Jägareförbundet, Grågås; Naturhistoriska riksmuseet, Grågås. Kontrollerad 29 oktober 2026.