I korthet
- Vikt
- Normalt 4–6 kg
- Kullar
- Oftast 3 per år, upp till 5 ungar
- Utbredning
- Jordbruksbygd upp till sydligaste Norrland
- Aktiv
- På natten
- Ursprung
- Införd av människan
Källa: Svenska Jägareförbundet, Fälthare; Svenska Jägareförbundet, Trender i utbredning och avskjutning av skogshare och fälthare i Sverige (Viltforum 1/2020). Kontrollerad 29 oktober 2026.